Zonovergoten overwinning op RRC

Het lijkt dit seizoen wel of elke zondag rugbydag de zon schijnt! Op zondag 15 oktober was het weer wel buitengewoon goed voor de tijd van het jaar. Het was gezellig druk op DIOK, want ook het tweede en derde mannenteam speelden.

De opdracht voor de tweede wedstrijd tegen RRC was duidelijk: winnen en veel tries scoren.

In de 8e minuut kon DIOK-LSRG de eerste try scoren. De bal werd gestolen uit een ruck, snel breed gespeeld en wing Merel kon een hele mooie try in het linkerhoekje drukken. Fran schoot de moeilijke conversie raak. Daarna volgde een periode met overwicht op het veld; popjes met de voorwaartsen, snelle handjes in de lijn. Maar ook slordigheden van beide teams, en daardoor heel veel scrums.

In de 30e minuut werd Fran het scoren belet door een zeer hoge tackle: penalty try (7 punten cadeau). In de 40e minuut, net voor rust, maakte scrumhalf Lisa B een mooie break mid-field, waarna wing Lotte met een hele mooie run buitenom kon scoren.

In de rust gaf invallende coach Eefje complimenten en een aantal aandachtspuntjes. Na de rust was het weer Lotte die scoorde, nu naar binnen snijdend. Wat een looplijnen! 24-0. Een kwartiertje later kon Montse, die net was verhuisd naar de nummer 8, de bal oppakken uit de scrum en scoren. De kick-off na deze try viel toevallig in de handen van Maaike, die op ongelofelijke wijze naar voren stoomde,  verdedigers afschudde met side-steps, zich uit twee tackles worstelde, en pas stopte voorbij de tryline. Eindstand 34-0.

Er waren vele uitblinkers deze wedstrijd, en onze twee Zuid-Europese sterren vielen uiteindelijk in de prijzen: Rotterdam koos Fran als woman of the match: hard in het contact maar altijd oog voor de pass. Vanuit DIOK-LSRG werd Montse als beste speelster gekozen: ze was  ook dit keer weer zo sterk aan de bal, zo alert (en zo blij dat ze dit keer niet in de lijn hoefde te spelen).

Nu staat DIOK-LSRG 2e, en om die positie te behouden moeten volgende week minstens twee wedstrijdpunten worden binnengehaald tegen de Dukes.