Zoete winst in Breda

Op 14 april, op weg naar Breda, wisten we: hier kunnen we winnen. We hadden namelijk dit seizoen al twee keer van Breda gewonnen, beide keren thuis. We waren ook met 27% meer speelsters dan een week eerder tegen de Bassets (goed gerekend – van 11 naar 14, dus alsnog 1 tekort).

De strijdlust was geweldig, maar de rugbyprestaties waren wisselend. De mooiste offloads werden afgewisseld met slapjes rucken. Aanvallend speelden we mooi voorwaarts, verdedigend te weinig.

In de eerste helft ging de score redelijk gelijk op. Breda maakte de eerste try. Prop Astrid was daarna attent bij een ruck in de buurt van de tryline en dook niet te stoppen voor haar eerste try dit seizoen. Breda maakte daarna een tweede try. Scrumhalf Lisa B maakte de gelijkmaker met een van haar kenmerkende dummy’s. Breda maakte weer een try, en zo gingen we met achterstand de rust in. Maar we wisten dat het nog kon.

Kort na de rust maakte Merel een prachtige aanval van de backs af met een supersprint over de tryline. 17-17. En nu erop en erover!

Dat duurde nog even. Wij speelden steeds beter en leken het momentum naar ons toe te trekken. Maar er moesten ook twee van ons geblesseerd naar de kant. We eindigden met 12 (en Breda met 14 door een gele kaart). In de laatste tien minuten was het twee keer fly-half Shakira die met haar mooie looplijnen en harde hand-offs de verdediging van Breda wist te breken.

Deze overwinning smaakt superzoet! Heel fijn om te zien dat we ons steeds kunnen herpakken na achterstand en dingen die niet goed gaan in de loop van een wedstrijd kunnen rechttrekken. En wat een aanvallende creativiteit hebben we laten zien!

Woman of the match was Shakira. Haar spel was de laatste wedstrijden zowel verdedigend als aanvallend briljant. En speciaal deze wedstrijd hebben haar twee tries ons de winst opgeleverd!

Nog twee wedstrijden te spelen, beiden tegen Groningen (die op doelsaldo 1 plek hoger op de ranglijst staat – hier is iets te halen!). Op 28 april is onze laatste thuiswedstrijd, om 13:00 aan de Smaragdlaan. We kunnen wel support gebruiken!

14 knappe speelsters, 1 trainer en 2 gekkies van Breda
Shakira