Wervelshow DIOK/LSRG tegen Thor (71-0)

De dames van DIOK/LSRG hebben hun beste wedstrijd voor het laatst bewaard: uit in Delft werd het maar liefst 71-0 tegen Thor. Met mooi gestructureerd aanvalsspel en een solide verdediging bouwde DIOK/LSRG gestaag aan een mooie score. De ene try was nog mooier dan de andere try, terwijl het team defensief nauwelijks in de problemen kwam. Coaches Marius & Martine konden na afloop dan ook tevreden zijn.

Vooraf was niet iedereen gerust op een goede uitslag, het team moest immers het overgrote deel van hun LSRG-matties missen omdat zij op trip waren naar Newcastle. Centre Jonne was namens de studenten gelukkig wel van de partij en omdat (bijna) alle verloven van DIOK-speelsters waren ingetrokken konden we toch met een volledig team aan de wedstrijd beginnen.

De DIOK-scrum was oppermachtig, de support in de rucks was fel en snel waardoor Christine het tempo hoog kon houden en de DIOK/LSRG backs konden zo mooi gebruik maken van de ruimte.  Dankzij de felle wind en de kicks van Eefje kon DIOK/LSRG bovendien vooral op de helft van de tegenstander spelen en dat resulteerde al snel in de eeste try’s voor DIOK/ LSRG. In de eerste helft scoorden o.a. Kim, Eefje, Liza, Lotte en Astrid (beauty, bij de hoekvlag) en in de tweede helft volgden er als ik goed geteld heb in ieder geval nog een aantal try’s voor Jonne, Lara, Kim en weer Liza. Het kan goed zijn dat ik er een paar gemist heb, maar 71-0 was de prachtige eindstand.

Een mooi einde van een mooi seizoen voor de combi DIOK-LSRG! Daar moest op gedronken worden!