Veel geruckt in Nijmegen – en gewonnen

Op 28 oktober gingen we voor onze eerste Nijmeegse uitwedstrijd (in november mogen we ook bij Obelix op bezoek) naar de Waspen. Die kennen we nog van twee jaar geleden. Daarom hebben we extra hard getraind op de rucks afgelopen week. En dat was goed.
Het was een lekker stevige pot. DIOK had misschien wel 80% balbezit, maar het duurde vrij lang totdat we er met Sarah eindelijk doorheen braken. De verdediging van de Waspen stond sterk. Onze rucks waren goed, maar het was hard werken. Vooral onze verdedigende rucks waren goed: we konden veel ballen stelen, en dat was een van de redenen van ons balbezit.
Uiteindelijk scoorden we vier tries deze wedstrijd, alle vier bevochten met veel aanvallende fases. Sarah en Lisa B scoorden beiden twee mooie tries, en Fran scoorde een conversie.
Aan het eind van de wedstrijd kregen de waspen nog een opleving. Ze gingen een tandje harder en scoorden een try. Maar wij wisten hun andere aanvallen te pareren, onder andere met een fantastische try-saving tackle van Sarah.
Eindstand 7-22.
Woman of the match was Christine, die meestal in de lijn stond maar nu als flanker speelde. Ze zat in elke ruck, en maakte mooie hits en tackles. En geweldig dat ze op verschillende posities zo goed speelt.