Toch trots terug uit Tilburg


Het waren er 15, toen 14, toen 13, toen 14, toen 13, toen 12, toch 13 ……. met 13 speelsters en 2 trainers reisden de DIOK dames op 13 januari af naar Tilburg. En met die 13 speelsters speelden we een verrassend goede wedstrijd tegen Tilburg, dat ons eerder dit seizoen thuis van de mat had geveegd. We verloren, maar stapten toch trots van het veld. Eindstand 42-0.

Montse dacht dat ze niet kon rennen door een bovenbeenblessure, maar als enige derde rijer liep ze alle gaten dicht en tackelde ze alles wat los en vast zat. Kim dacht dat ze niet kon tackelen door een pijnlijke rug, maar meteen in de eerste minuut werkte ze een Tilburgse center heel hard naar de grond.

Props Evelien en Astrid stonden als een huis tegen de sterke Tilburgse scrum. Hooker Emilie bleef iedereen vooruitschreeuwen. Captain en tweederijer Liza A maakte haar hardste tackles van het seizoen.

Center Sarah en full-back Lotte haalden op weergaloze wijze doorgebroken speeelsters van Tilburg terug, soms nog vlak voor de tryline. Flyhalf Fran bleef kalm haar lijn organiseren en mooie passjes naar haar centers geven.

Twee dames speelden hun eerste competitiewedstrijd – en hoe! Daniela kreeg op de wing de slag van het rugbyen te pakken, en Carmen was een beest in de scrum en de tackles.

De tegenstander roemde winger Eva, die na de hardste tackles meteen weer opstond en doorsprintte. En wij verkozen Lisa B tot beste speelster, om haar vasthoudendheid, agressie en leiderschap op het veld.

En coaches Marius en Martine hadden van begin tot eind vertrouwen in hun dames.

We vertrokken uit Tilburg met het gevoel onze eer te hebben gered (en lekker in de modder te hebben gespeeld)!