Met 11 tegen de Bassets was een dieptepunt

Tegen de Bassets spelen is normaal al extra spannend, want ze zijn de regerend landskampioen, ze zijn superfel en wij hebben twee ex-bassets in onze gelederen, die waarschijnlijk hard aangepakt zullen worden. Maar op 7 april was het niet alleen gezonde spanning – we waren (door onze smalle selectie en veel blessures) maar met 11 (!) speelsters. En met 11 tegen de Bassets, daar zagen we huizenhoog tegenop.

Alle speelsters die er wel waren (Evelien, Emilie, Astrid, Liza, Nicolette, Christine, Shakira, Sarah, Maaike, Melissa en Lotte) speelden hun beste rugby en maakten de mooiste tackles. Maar de Bassets speelden de continue overlap netjes uit en de tries tegen vlogen ons om de oren. De score had nog veel ruimer uit kunnen vallen als Shakira niet 5 (!) trysaving terughaaltackles wist te maken. Maar man, wat is het zuur om zo vaak met z’n allen achter de palen te staan!

De Bassets waren zo sportief om het laatste kwart van de wedstrijd 10 tegen 10 te spelen. En zo werd de wedstrijd een heel stuk leuker om te spelen. Saar, ex-basset die steeds als ze de bal had door drie verdedigers werd ingesloten, wist zowaar een gaatje te vinden en rondde een prachtige solo-uitbraak af met een try.

Eindstand 7-98.

We hebben geen beste speelster van de dag benoemd, maar ons koffertje vol heerlijkheden gedeeld met de Bassets, als dank voor hun sportiviteit.