Onze Lisa maakt debuut in Dutch Lions

We hebben er weer een international bij! Onze Lisa Boot maakte zondag haar debuut bij de Oranje Dames 15s. We zijn supertrots. We hebben uit betrouwbare bron vernomen dat ze heel goed speelde, en dat nog wel op de flanker, een positie waar ze normaalgesproken niet speelt.

In februari 2018 zal het EK dames 15s plaatsvinden in Belgie. We hopen van harte dat Lisa er dan ook bij is, zodat we haar (in oranje) kunnen aanmoedigen.

Van rugby.nl:

Dames 15s, de Dutch Lions
Afgelopen weekend hebben 24 speelsters, spelende als Dutch Lions, een trainingswedstrijd gespeeld in en tegen België. Het doel van de wedstrijd was vooraf helder: vanuit je eigen kracht spelen en laten zien wat je in je hebt.

Met elf speelsters U21 is dit een zeer jonge, enthousiaste groep. Voor 15 speelsters was dit zelfs de eerste keer dat ze konden proeven aan het ‘Oranje’ Dames 15s shirt, die voor nu blauw is tot een officiële interland wordt gespeeld. Ook mooi om te zien is dat de 24 speelsters verdeeld zijn over 11 clubs in Nederland en 2 in het buitenland. Dat laat zien dat de clubs investeren in de dames en het niveau over de hele linie beter wordt.

Niet alleen veel nieuwe gezichten in het veld maar ook naast het veld stond een nieuw gezicht; Katie Turnbull, de trainer/coach van de Bassets dames, heeft zich aangesloten bij de coaching staff.

Omdat het een trainingswedstrijd was kon er continue doorgewisseld worden zodat verschillende combinaties bekeken konden worden. Hoewel er veel punten zijn waaraan gewerkt moet worden was de coaching staff erg tevreden over de manier van spelen.
De spelers hebben laten zien dat ze hard willen werken voor zichzelf én voor elkaar. Ze zijn gretig, leergierig en hebben potentie. De individuele skills zijn overwegend van een redelijk niveau. Dat betekend dat we de focus in de trainingen vooral kunnen leggen op unit en teamplay. Voor spelers die extra willen werken aan de individuele skills bieden we ook die mogelijkheid.

Zaterdag 2 december is er een onderlinge wedstrijd. Na deze wedstrijd zullen er speelsters afvallen en wordt de trainingsselectie voor het EK gemaakt. Sommige speelsters zullen terug naar de club gaan om aan hun basic skills te werken, andere speelsters zullen we vragen te blijven mee trainen in de vorm van een talentontwikkeling voor de Dames 15s.

Uiteindelijk wonnen de Nederlandse dames de wedstrijd met als eindresultaat 17 – 39 in het voordeel van de Dutch Lions.