Laatste wedstrijd in Groningen helaas verloren

De laatste competitiewedstrijd was het verste weg, namelijk in en tegen Groningen. De helft van het team was een beetje brak want al een nachtje eerder naar Groningen gegaan, de andere helft had een lange autorit in de benen. Maar dat is allemaal geen excuus voor een zeer matige eerste helft.

Aanvallend kwamen we niet door de sterke Groningse verdediging en verdedigend werkten we niet goed genoeg samen. In de tweede helft kregen we dat wel beter op orde, maar het lukte ons niet om de achterstand nog om te draaien. Eindstand 24-12. Daarmee zijn we op plek 4 van de promotiepoule geeindigd.

Twee tries: Lisa B was heel alert en maakte een mooie solo na een snel genomen penalty. En de backs wisten met snelle handjes na een gewonnen scrum Merel in stelling te brengen voor een duik over de tryline.

Merel speelde geweldig op de center (voor het eerst), zowel aanvallend als verdedigend, en werd daarom gekozen als beste speelster.

We spelen nog 1 laatste wedstrijd, de Leidse derby tegen LSRG, op 19 mei om 14:00 op DIOK. En de dag ervoor gaan we met z’n allen naar Amsterdam om de mannen van DIOK aan te moedigen in de finale om het landskampioenschap tegen ’t Gooi.

de try van Merel
eindstand in de poule