Heel dichtbij winst op Tilburg

31 maart was de derde (en laatste) wedstrijd tegen Tilburg voor de DIOK Dames dit seizoen. Eerste wedstrijd verdedigden we niet goed en werden we van de mat geveegd, tweede wedstrijd waren we met 13 en waren we superstrijdlustig maar niet opgewassen tegen 15. Maar op 31 maart waren we met 16, de zon scheen, en we hebben op de training fantastisch verdedigd en getackeld. Dat beloofde wat!

De wedstrijd was inderdaad veel gelijkwaardiger dan de vorige twee. De dames van Tilburg spelen hard en fysiek rugby, en dat vinden wij ook leuk! Tilburg was in het eerste kwartier iets beter en scoorde twee tries -> 0-12. Maar daarna ging DIOK steeds beter spelen en kwamen we er nog voor de rust ook twee keer doorheen: Saar met niet te stoppen break en Lisa B met een mooie duik vanachter een ruck vlakbij de tryline (nadat Montse een gigabreak maakte vanuit een penalty). Ruststand 10-12 en het gevoel dat we dit konden winnen!

Maar in de tweede helft was Tilburg taai. Wij werden iets slordiger met onze eigen bal en Tilburg verdedigde weer beter. Het lukte ons niet meer om er doorheen te komen. Hoewel we sterk stonden te verdedigen kwam Tilburg er nog wel een keer doorheen: eindstand 10-17.

Jammer om te verliezen, maar heerlijk om een harde en gelijkwaardige pot rugby te spelen. En om genoeg speelsters te hebben.

Beste speelster was (ook volgens Tilburg) nummer 8 Montse! In 2018 de beste speelster van het seizoen, en ook dit seizoen maakt ze altijd verschil op het veld, met keiharde tackles, balgevoel, een neus voor de gaatjes in de verdediging van de tegenstander en amper te stoppen breaks.