Harde pot tegen Tilburg

Tilburg, dat was al weer een paar jaar geleden. We herinnerden hen als fysiek heel sterk, een ruig voorwaartsenteam. (En heel gezellig na afloop)

Ondanks dat we ons hadden voorbereid op een fysieke pot, en ondanks dat we afgelopen twee wedstrijden fantastisch hadden verdedigd, hadden we dit keer een slechte start. We lieten ons verrassen door de hand-offs en agressieve rucks, en keken na 8 minuten tegen een tegenstand van 0-12 aan.

Maar we wisten het spel naar ons toe te trekken. We stonden veel beter in de rucks, waardoor we de bal konden vasthouden, en ook de verdediging was scherper. Scrum-half Lisa en kersverse fly-half Kim hadden oogstrelende acties, wisten elkaar te vinden  en scoorden allebei een hele mooie try.

Ruststand 10-12: spannend!

In de tweede helft toonden we ontzettend veel vechtlust maar kwamen we er niet goed doorheen. Tilburg wel: ze scoorden nog drie keer. Daar moesten ze wel voor vechten, want we gaven het niet weg. Lisa leek nog een mooie try te scoren na een snel genomen penalty, maar hij werd afgekeurd voor second movement.

Eindstand 10-27. Gelukkig hebben de mannen van het tweede wel kunnen winnen van Tilburg!

Woman of the match was Sofie, die heel  fel was in haar tackles en haar rucks.