Drie nieuwe dames en een vedette vallen in de prijzen op het spelersgala

Op 24 mei was het jaarlijkse Spelersgala op DIOK. Per team werden prijzen uitgereikt en daarna werd er geborreld en gedanst.

De dikke duim voor de beste teamspeelster ging naar Evelien, die zowel op (heel sterk in support en scrums) als buiten het veld (opvang nieuwe speelsters) een fantastische teamspeelster is.

De prijs voor de beste nieuwe speelster ging naar Eva, die in de herfst begon met rugbyen en vliegensvlug uitgroeide tot een geweldige winger, met prachtige sprints en hele mooie lage tackles.

De prijs voor beste speelster van 2018-2019 ging naar Sarah. Weergaloze solo’s, samen met Lisa B topscoorder, maar ook indrukwekkende terughaaltackles: deze center maakt altijd het verschil op het veld.

Opvallend is dat alle drie deze speelsters nieuw zijn voor DIOK. Sarah speelde vorig seizoen voor de Bassets, Evelien voor LSRG (wel al met ons in het combinatieteam) en Eva is pas net begonnen. Het nieuw elan drukt al een enorme stempel op de DIOK dames! En niet alleen deze drie… in totaal 9 speelsters debuteerden dit seizoen als DIOK’er. Dat belooft wat voor de komende seizoenen!

Een speciale carriereprijs was er voor Emilie, die stopt omdat ze (grenzeloos verliefd) naar Dordrecht is verhuisd. Jarenlang een van de beste speelsters en leiders in het team. Een fantastische prop, die jaren voor het Nederlands team speelde en daardoor vriendinnetjes heeft bij elke club. Iemand met een schat aan ervaring, die het toch leuk vindt om op het rugbyveld steeds nieuwe dingen te leren. Man, wat gaan we haar missen!

luisterend naar coach Martine
Emilie
winnaars Evelien, Eva en Sarah