Door te winnen van Breda zijn de DIOK dames zeker van de promotiepoule

Op een zonnige 4 november speelden de DIOK Dames hun een-na-laatste wedstrijd van de eerste fase, tegen Breda, de nummer 3.

Beiden teams begonnen fel en aggressief aan de wedstrijd. In het begin ging het nog gelijk op: try voor DIOK, try voor Breda, try voor DIOK, try voor Breda. Met een sumblieme break wist debutante Eva de try te maken, waarmee we ons losmaakten van de tegenstander. Het was hard ploeteren in het eerste half uur, maar daarna kwam er meer ruimte. De voorwaartsen waren fanatiek in de rucks en de backs speelden prachtig snel positiespel. Scrumhalf Lisa B was ziek maar speelde desondanks een hele bepalende rol met haar snelle acties.

Tries waren er van Sarah (3x), Maaike (2, maar er telde er maar 1…….), Eva, Shakira, Montse en Fran (die ook 3 mooie conversies tussen de palen trapte).

Speelster van de dag was Eva, die haar eerste wedstrijd speelde en ontzettend goed was. Ze wilde maar tien minuten spelen, maar het werden er tachtig, en scoorde een hele mooie try.

Eindstand 46-17

*Hoe zat het ook alweer met de competitie in de eerste klasse? In de eerste fase spelen de acht teams uit de eerste klasse allemaal een keer tegen elkaar. Daarna spelen de vier besten met de twee laagsten van de ereklasse een volledige competitie om twee plaatsen in de ereklasse volgend seizoen. Dat is de promotiepoule. En daar speelt DIOK in de tweede fase dus! De vier laagstgenoteerden van de eerste klasse spelen samen met de twee besten uit de tweede klasse om vier plaatsen in de eerste klasse.