25-0 winst op Thor ondanks kaartenregen

De ref had het maar druk tijdens de wedstrijd Thor – DIOK/LSRG afgelopen zondag. De Leidse dames grossierden in hoge tackles en dus kon de ref niks anders dan gele kaarten trekken. Tot driemaal toe was het raak en daarmee had DIOK/LSRG nog mazzel. Hoewel de dames dus geruime tijd met een speelster en op een zeker moment met twee speelsters minder in het veld stonden, wisten ze  toch vrij eenvoudig met 0-25 te winnen. De try’s kwamen op naam van Aafke, Liza, Rosalien, Eefje & Bar, maar vooral Montse blonk uit! Monique verbeet de pijn van een vinger die even uit de kom schoot (dank Marius voor het recht zetten!) Tijger van de dag werd Rosalien. Iedereen was natuurlijk blij met de winst, maar het vertoonde spel en vooral de tackles van het team moeten beter!

Hierbij in ieder geval – zoals beloofd – een kaartje “Groeten uit Delft” terug voor de ref…en meteen wat huiswerk voor ons eigen team:

Om het geheugen weer even op te frissen…

Iedereen die wel eens rugby kijkt of de spelregels gelezen heeft weet: hoge tackles zijn NIET toegestaan. Het is simpelweg te gevaarlijk en het risico op blessures is te groot. Het enige dat sinds januari veranderd is, is de sanctie. Er wordt strenger opgetreden tegen hoge tackles. En dat hebben de dames van DIOK/LSRG geweten…

Hoe zit het ook weer?

 

Mag dit??? NEEEEE, nooit!

Mag dit? Ja, altijd!

Foto’ met dank aan Jan Kaper (SRC Thor)