DIOK/LSRG pas in slotseconden naar winst op Thor

In de thuiswedstrijd tegen Thor hebben de dames van DIOK/LSRG met de grootst mogelijke moeite weten te winnen van Thor. Pas in de slotseconden werd de winnende try gedrukt: 22-17. Zo zie je maar, zelfs al sta je bovenaan de ranglijst en je tegenstander nog puntloos laatste…elke wedstrijd wordt pas op het veld gewonnen!

Met Mieke als gelegenheidsscrumhalf begon DIOK/LSRG aan de wedstrijd. Na een klein kwartier en een serie rucks op de tryline van Thor wist Eefje dwars door wat tegenstanders heen net voorbij de lijn te komen: 7-0. In de rest van de eerste helft wist DIOK/LSRG maar weinig tot lekkere aanvallen te komen. Het hielp niet dat er veel teveel hoge tackles waren en dat speelsters en ref van mening verschilden over de interpretatie van rucks en tackle-situatie. Gelukkig kreeg DIOK zelf ook genoeg penalty’s mee en precies uit zo’n situatie kwamt de tweede try tot stand. Montse strandde nog voor de tryline, waarna Mieke het karwei af maakte. Thor kwam beter in het spel en na een snel genomen penalty en wat gemiste tackles aan Leidse kant, was daar de 12-7. Nog voor rust maakte Thor de gelijkmaker, na slap tacklewerk van de thuisploeg kreeg een Thor speelster een vrije doortocht tot de tryline: 12-12.

In de tweede helft nam Thor weer het initiatief en kwam het zelfs brutaal op voorsprong. Terwijl de DIOK/LSRG voorwaartsen nog vast stonden in de scrum, brak Thor door dankzij de voor een early engage toegekende free kick; en hup: daar was zomaar de 12-17. De frustratie bij DIOK/LSRG over het eigen spel en gebrek aan fatsoenlijke aanvallen nam toe. Het zonnetje had inmiddels plaats gemaakt voor gure koude regen, wat de sfeer in het veld ook niet ten goede kwam. Het besef dat er keihard voor de winst gewerkt moest worden nam toe, en de naar scrumhalf doorgeschoven Montse nam daarin het voortouw. Het team had inmiddels door dat de beste strategie om naar de overkant te komen bestond uit blind beuken en veel pick&go’s. Dat werkte wonderwel. DIOK/LSRG ru(c)kte op naar de tryline, maar de scoringskansen werden steeds op de lijn verprutst. Totdat de DIOK voorwaartsen een scrum against the head wonnen en Liza vanaf nr. 8 los brak en de verdiende gelijkmaker scoorde! 17-17.

Met nog maar een paar minuten op de klok gold: winner takes all! Elke volgende score zou genoeg zijn voor winst (of verlies!). Thor vocht voor wat het waard was, maar verloor steeds op cruciale momenten de bal. Met een serie pick&go’s wist DIOK/LSRG bijna tot de tryline te komen. Zou het dan toch…? Emol nam een snelle penalty’s, kreeg prompt nog eens 10meter cadeau. Haar volgende tap&go strandde op de lijn, maar Montse spinde uit het contact over de lijn! Try! Wow!!! 22-17 winst in de laatste seconden! Als het niet mooi kan, dan maar lelijk…de winst was in ieder geval binnen! Pff!

De wedstrijd – incl. voice-over van Pien – nog eens terugkijken? Dat kan! Check het Youtube kanaal van Thor!