DIOK/LSRG bikkelt in hoge Noorden naar winst!

Na een lange auto-rit naar het verre Groningen begon DIOK/LSRG aan een stevige wedstrijd tegen de Lady Bears, een team dat in thuiswedstrijden vaak wat sterker bezet is dan in de uitwedstrijden. Niet zo slim dus van DIOK/LSRG om in de beginfase met penalty’s tegen te strooien wegens offside, hand-in-the-ruck en niet snel genoeg op 10m afstand staan. Binnen no-time rukte Groningen op tot de tryline en stond er een 5-0 score op het bord.

DIOK/LSRG deed gelukkig even later wat terug toen Bar vanuit een penalty op 5 meter kon scoren. Daarna verviel DIOK weer in oude fouten en volgde een tweede try voor de Groningers uit een bijna identiek spelverloop als bij de eerste try. Penalty na penalty kwam Groningen dichterbij voordat het kon afronden. Groningen leek nogmaals te scoren, maar gelukkig lag Astrid nog onder de bal. De frustraties over het eigen spel liepen inmiddels wel op en pas tegen het eind van de eerste helft deed DIOK/LSRG pas weer wat terug. Terwijl de ref het sein ‘laatste actie’ al had gegeven, gaf DIOK/LSRG nog een keer vol gas. Nu vielen de penalty’s ineens onze kant op en kon Montse uiteindelijk de bal voorbij de lijn drukken. Eefje schoot de conversie binnen en zo ging DIOK/LSRG alsnog met een 10-12 voorsprong de rust in.

Dat gaf vertrouwen en dat straalde het team ook uit aan het begin van de tweede helft. De discipline was beter en geduldig zocht de lijn de ruimte aan de buitenkant. Een paar gevaarlijke runs van Kim, Maaike en Rosalien strandden nog, totdat Rosalien uiteindelijk bij de hoekvlag toch een gaatje wist te vinden! 10-15. Even later kreeg DIOK op de helft van Groningen weer een penalty mee, waarop Eefje snel reageerde en naar de tryline sprintte: 10-22. Yes, die voorsprong ging ergens op lijken. Daarna verslapte DIOK toch weer iets, de discipline was minder en er werden een aantal tackles gemist. Groningen kwam terug tot 17-22. Een spannende slotfase volgde, waarin DIOK/LSRG het met 14 man moest zien te rooien, omdat alle wissels al verbruikt waren. De wedstrijd werd op ervaring uit gespeeld, al moest DIOK/LSRG er nog alles aan doen om een laatste gevaarlijke run van Groningen onschadelijk te maken. Eindstand 17-22 (al noteerde de ref voor beide teams een try meer: 22-27)