DIOK-LSRG dendert over Haarlem heen

Op 3 december speelden de dames van DIOK-LSRG tegen Haarlem, dat maar 13 speelsters meebracht. Hoe zat dat ook alweer, moesten we dan een speelster minder opstellen? Onze expert aan de telefoon zei: zij 13, dan mogen jullie er 14 opstellen. Helaas moest een van onze wings dus meteen het veld ruimen…… Binnen vijf minuten stonden we met 14 tegen 12, want van Haarlem moest er ook nog een meisje af met een blessure.

Er was dus heel veel ruimte! All star Mieke, ingevlogen vanwege tekort aan hookers, wist meteen alle gaatjes te vinden, voor haarzelf en voor de speelsters in haar buurt. Ze mocht de eerste try drukken. Daarna drie prachtige tries vanuit de lijn: Lotte die twee keer mooi naar binnen sneed, en Jan (voor het eerst op de fly-half) die door de verdediging heen vloog. Mieke maakte haar tweede vanuit een maul met de voorwaartsen vlak bij de tryline. En ook onze scrumhalf Lisa pakte een try mee. Ruststand 34-0.

In de rust besloten coaches Marius & Martine te gaan aanvullen bij de tegenstander. Anouschka, Bar en Christine deden met Haarlem mee en tilden met z’n drieen het niveau van Haarlem flink omhoog. Bar stond in elke ruck, Anouschka maakte meters met de bal, en Christine maakte snoeiharde tackels. Yes, het werd een wedstrijd!

Maar ook in de tweede helft wisten we de gaten te vinden of te maken. Vooral prop Ashley was niet te stoppen. Ze heeft ontzettend veel kracht en spelinzicht, en werd door Mieke en Lisa steeds in scoringspositie weggezet met mooie popjes. Ashley bleef maar vooruit gaan met de bal, hoeveel verdedigers ook aan haar hingen. Ze scoorde alle drie de tries in de tweede helft!

Op het eind verloren we de concentratie nog even: try voor Haarlem. Eindstand 53-5.

Lekkere wedstrijd, heerlijk om weer te winnen en fijn dat er zoveel support was. Heel leuk dat Marthe en Annemarie (dochter van oud-speelster Annelies) hun debuut konden maken.

Woman of the match was voor niemand meer een verrassing: veel speelsters waren goed, maar Ashley steeg boven iedereen uit. Ze kreeg niet alleen het koffertje, maar mocht ook de wedstrijdbal houden.

6 januari spelen de dames een wedstrijd JONG vs OUD, en op 14 januari wordt de competitie hervat tegen Castricum.