DIOK DAMES kampioen van Leiden

Scheiden doet strijden (en eten, drinken, huilen en knuffelen met elkaar)

Na twee jaar spelen als DIOK-LSRG gaan de burgers van DIOK en de studenten van LSRG uit elkaar. Vanaf september spelen we allebei competitie met een eigen.

Zondag 13 mei speelden we een derby om de eer van Leiden en een gloednieuwe beker. Daarna hadden we een afscheidsbarbecue. Organisatie was ijzersterk verdeeld: DIOK regelde een veld, scheidsrechter, ballen en een kantine met veel bier, LSRG de beker en een heerlijke barbecue.

Wat een wedstrijd! Beide teams kwamen met een vol team aanzetten. Bij LSRG onder andere een zusje uit Groningen, bij DIOK een sterke vertegenwoordiging van de All Stars en vier sterren uit de jeugd. We beukten er meteen lekker in! Want hoewel we twee jaar lang fijn samen hebben gespeeld wilden we elkaar nu toch graag heel hard tackelen.

Bij DIOK lag het tempo hoog, wat leidde tot oogstrelende aanvallen en soms ook tot knock-ons. We werden opgezweept door coaches en speelsters aan de kant, en de vele heren die ons kwamen aanmoedigen. Prachtige tries van onder andere Harry, Lisa B (2x), een VOORWAARTSENMAUL, Monique, Eefje (jaja, die maakte weer eens een rentree!) en Shakira (die volgend jaar bij ons komt spelen). We wonnen uiteindelijk met 34-0.

Na afloop waren er mooie woorden over en weer. Beste speelsters waren Fran (DIOK), Evelien (DIOK), Iris (LSRG) en Myrthe (LSRG). Ashley (LSRG) kreeg als speelster met grootste impact dit hele seizoen (op en naast het veld) een door de DIOK dames gesigneerd shirt.

We hebben er superveel zin in om vanaf nu weer 100% DIOK te zijn en altijd ons mooie eigen shirt te dragen. Maar we gaan de meiden van LSRG ook ontzettend missen. We wensen hen ontzettend veel succes komend seizoen, komen zeker kijken en hopen eerst nog samen een feestje te bouwen op Ameland!