DIOK Dames kampioen van Leiden

Tsja, vergeleken met het landskampioenschap van onze mannen verbleekt ons Leidse kampioenschap een beetje: we zijn de beste van twee rugbyteams uit Leiden in plaats van de beste van alle teams uit het land. Maar dat neemt niet weg dat we een superleuke wedstrijd hebben gespeeld tegen de meiden waar we vorig jaar nog mee samenspeelden: LSRG (of was het nou LSVG?).

Een tikje brakjes van het kampioensfeest van zaterdag kwamen de dames aan op DIOK, waar onze ref onze kleedkamer aan het schoonmaken was (Bas, je bent een held!!).

Voor vandaag hadden we niet alleen 15 speelsters uit de vaste groep (gebeurt niet vaak), maar ook nog een hele bijzondere gastspeler (Gunner), twee oude legendes (Hetti en Astrid) en vier sterren uit de jeugd (Isa, Gil, Esmee en nog een Isa). Wat een luxe! Wat heerlijk om met al deze felheid, ervaring en creativiteit op het veld te staan.

We kwamen even achter aan het begin, maar wisten daarna zes mooie tries te scoren. De tries komen op naam van Lotte, Gunner (2x), Lisa B (2x) en Saar. Eindstand 30-7.

De heuse beker kregen we uit handen van de captain van de kersverse landskampioenen, Ross, met een mooi compliment voor hoe we in Leiden het damesrugby op de kaart hebben gezet met deze twee teams.

En samen met LSRG hebben we nog heerlijk gebarbecued en geel-blauwe taart gegeten.

Dit was tevens de laatste veldwedstrijd van onze coaches Marius en Martine, die komend jaar op wereldreis gaan. We nemen pas afscheid op Ameland, maar willen hierbij al wel noemen hoe dankbaar we zijn voor drie seizoenen coaching. M&M waren zo lief en betrokken, zo gericht om samen spelen, maar ook zo lekker fel. We hebben beter leren tackelen van ze, de voorwaartsen hebben leren passen en als team hebben we nog nooit zo goed gespeeld met zo weinig speelsters.

onze geweldige coaches van afgelopen drie seizoenen: Marius en Martine