13 dames winnen felle pot tegen Groningen

Tot zondag 28 april stond DIOK net onder Groningen op de ranglijst, met even veel wedstrijdpunten maar een minder doelsaldo. Er was dus iets te halen voor ons. Helaas weer te weinig speelsters, 13 dit keer. Maar die 13 waren on fire.

We ontvingen de kick-off en gingen meteen naar voren. De voorwaartsen gingen heel hard in, keer op keer, en hadden momentum. De backs konden elkaar goed vinden met passjes en offloads. Binnen 5 minuten viel de eerste try. En we bleven de rest van de wedstrijd voor staan.

Het veld was nat, het regende een beetje, en dus werden er veel knock-ons gemaakt. Gelukkig waren we veel sterker in de scrum. We wonnen flink wat scrums against the head, door steals van hooker Laura en push-overs van 7 hele sterke voorwaartsen (tegen 8 van Groningen). Een scrum in de 22 resulteerde in een hele mooie push-overtry.

En we maakten nog 6 prachtige tries. Mieke wist drie (!) keer het gaatje te vinden tussen de tegenstanders; ze was scherp en attent. Emilie scoorde terwijl er 5 Groningers aan haar hingen. Shakira scoorde een try met een niet te stoppen sprint en duik uit een penalty, waarbij scrum-half Lisa B de verdediging van tegenstander goed had gelezen. Sarah scoorde een try na een weergaloze solo – ze liep het veld dwars over om met sidesteps en hand-offs de hele lijn van Groningen te passeren.

Evelien kwam met haar harde hits op snelheid heel dicht bij haar eerste officiele try. Laura bracht veel snelheid en creativiteit in het spel van de voorwaartsen. Astrid ripte diverse ballen uit de handen van Groningen. En Liza A wist flink wat meters te maken met haar breaks. Christine wist keer op keer de goede fly-half van Groningen tegen de grond te werken. En de nog vrij nieuwe Melissa ving een paar moeilijke kickjes en maakte haar eerste duiktackle.

Het was ook een felle pot; Groningen speelde op het randje . Gelukkig wisten wij onze boosheid om te zetten in harde tackles en in tries.

Groningen scoorde ook nog twee tries.

Eindstand 35-12. En dat met 13 tegen 15!!

Wij kozen full-back Lotte tot woman of the match. Groningen kickte veel, maar Lotte had de situatie in het achterveld volledig onder controle. In de verdediging wist ze met slim schreeuwen de verdediging perfect te laten schuiven, en aan de bal maakte ze vele meters.

Groningen koos Montse als beste speelster. Zij tackelde laag en hard en was overal als eerste bij, zelf sterk aan de bal, maar ook altijd met oog voor een popje.

Op 12 mei is onze laatste competitiewedstrijd, wederom tegen Groningen.